Na Assunta Geens verliest CD&V in Westerlo nog een kopstuk aan Groen. Jos Van den Heuvel wordt bij Groen lijstduwer.

De kieslijst van GROEN voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober krijgt een stevige lijstduwer in de vorm van gewezen leerkracht en speechschrijver voor CD&V Jos Van den Heuvel. Nadat eerder Assunta Geens de christendemocraten inruilde voor GROEN, vindt ook Jos Van den Heuvel zijn politieke 'thuis'.
Jos Van den Heuvel is gekend voor zijn jarenlange dienst als leerkracht talen bij de Sint-Lambertusscholen in Westerlo. Maar het is vooral zijn rol als 'ghostwriter' voor heel wat CD&V schepenen dat hem een beentje voor geeft in het politieke veld. Zo is hij een beetje de stem achter de schermen geweest voor CD&V op heel wat belangrijke momenten.


Jos Van den Heuvel verklaart zijn overstap zo: "Ik kom nu uit de schaduw om dezelfde reden als waarom ik ooit speeches beginnen schrijven ben. Je moet weten dat er al heel lang binnen de huidige meerderheid twee strekkingen bestaan. De zachtere kern en de harde kern van macho's aan de top. Als ik ooit zoveel speeches schreef, was dat om de zachte kern een stem te geven. Nu stel ik vast dat zelfs die strekking binnen de meerderheid monddood wordt gemaakt. Ik zou graag wat ik al meer dan 25 jaar deed, blijven doen. Maar niet onder dit - sta mij het woord toe - 'regime'."

Maar ook het merendeel van de Westelse verenigingen kon steeds rekenen op zijn scherpe pen. Dat hij daarbij een nobele onbekende bleef, deerde hem niet. De rol van 'ghostwriter' zat Jos als gegoten. Het was hem vooral te doen om mensen die het verdienen een stem te geven. Nu bekent hij zijn Groene kleur met een opvallende plaats als lijstduwer.

Alsnog Jos Van den Heuvel: "Als ik vroeger een tekst schreef voor een vereniging of club, stelde ik mij maar één vraag: "Hoe kan ik ervoor zorgen dat die mensen zich gerespecteerd voelen in wat ze deden en gesteund in wat ze zullen doen?" Als één partij dat nodig heeft en verdient, is het wel Groen. In Duitsland scoren de groenen wel goed. Landbouw en industrie hebben daar voor vergroening gekozen. De Westelse politiek heeft ook nood aan vergroening."

Persbericht Groen Westerlo